OG ve AG Sistemleri Tasarımı

OG ve AG Sistemleri Tasarımı , Ülkemizde Yüksek Gerilim (YG), Orta Gerilim (OG) ve Alçak Gerilim (AG) seviyelerinde elektrik enerjisinin iletimi ve dağıtımı sağlanmaktadır. YG (35-380 kV) ve OG (1-35 kV) iletim hatları enerji santralleri ile transformatör merkezleri arasında kullanılırken, elektrik enerjisi son tüketiciye alçak gerilim seviyelerinde (0-1 kV) iletilir. Alçak gerilim seviyesi konutlarda 220 V ve sanayi tesislerinde 380 V olarak kullanılmaktadır.

OG ve AG Sistemleri Tasarım Bileşenleri

Orta gerilim ve alçak gerilim sistemlerinde elektrik anahtarları, otomatik sigortalar, devre kesiciler, röleler, parafudrlar, enerji sayaçları, enerji analizörleri, ölçüm cihazları, yük ayırıcılar, kontaktörler, motor koruma şalterleri ve yol vericiler gibi elektrikli, mekanik ve elektromekanik birçok alçak gerilim ve orta gerilim donanımları yer almaktadır. OG ve AG sistemlerinin hayata geçirilmesinde tasarım ve mühendislik oldukça önemlidir. Maznet Fiber Optik olarak OG ve AG sistemlerinin tasarım ve mühendislik süreçlerinde güçlü referanslara sahip deneyimli teknik kadromuzla siz değerli iş ortaklarımıza hizmet vermekteyiz.

AG ve OG Motorlarda Enerji Tasarrufu Uygulamaları

AG ve OG Motorlarda Enerji Tasarrufu Uygulamaları, AG (Alçak Gerilim) ve OG (Orta Gerilim) elektrik motorları enerji santrallerinde 7 gün ve 24 saat hizmet vermektedir. Oldukça ağır iş yükü altında çalışan bu ekipmanlar aynı zamanda yüksek enerji tüketimine de sahiptir. Artan enerji maliyetleri, işletme sahiplerini endüstriyel tesislerde birtakım önlemler almaya yöneltmiştir. Dolayısıyla, AG (Alçak Gerilim) ve OG (Orta Gerilim) elektrik motorlarında enerji verimliliği ve süreklilik ön plandadır.

Alçak ve Orta Gerilim Enerji Tasarrufu Uygulamaları

Enerjinin yoğun olarak tüketildiği bu motorlarda enerji tasarrufu uygulamaları gerçekleştirilir. Enerji tasarrufu anlamında elektrik motorları büyük önem taşır. Yüksek verimli ve kaliteli malzemeye sahip elektrik motorları seçilerek enerji tasarrufu sağlanır. Bunun yanı sıra, hız kontrol sistemleri ya da frekans konvertörleri yardımıyla enerji tasarrufu yapmak mümkündür. AG ve OG Motorlarda Enerji Tasarrufu Uygulamaları üstün mühendislik bilgisi ve tecrübe gerektirir. Maznet Fiber Optik olarak AG ve OG Motorlarda Enerji Tasarrufu çözümlerimiz ve deneyimli mühendislik kadromuzla değerli iş ortaklarımıza hizmet vermekteyiz.

AG ve OG Motor Yolverme Sistemleri

AG (Alçak Gerilim) ve OG (Orta Gerilim) elektrik motorları endüstriyel su ve atıksu arıtma tesislerinde önemli bir yere sahiptir. AG ve OG elektrik motorlarını beslemek, kontrol etmek ve korumak için motor yol vericilere ve motor kontrol elemanlarına ihtiyaç vardır. Bu nedenle AG ve OG motor yol verici sistemleri endüstriyel su ve atıksu arıtma tesisleri için de vazgeçilmezdir. Öte yandan, güvenlik standartlarını karşılamak ve elektrik motorlarını aşırı yüklenmelere ve kısa devrelere karşı korumak için devre kesiciler ve röleler gibi koruma elemanları da kullanılmaktadır. Asenkron motorlar için birden fazla motor yol verme yöntemi vardır. Motor yol verici sisteminin doğru tasarımı ve seçimi, üstün mühendislik bilgisi ve deneyimi gerektirir. Maytek Enerji olarak AG ve OG motor yol verici sistemleri çözümlerimiz ve deneyimli mühendislik kadromuz ile siz değerli iş ortaklarımıza hizmet vermekteyiz.