Proje Yönetimi Nedir?

Proje yönetimi, kararlaştırılan parametreler dahilinde proje kabul kriterlerine göre belirli proje hedeflerine ulaşmak için süreçlerin, yöntemlerin, becerilerin, bilgi ve deneyimlerin uygulanmasıdır.

İpucu

Proje Yönetimi, Çevik Proje Yönetimi gibi konulardaki metodolojilerimizi ve genel bilgilerin detaylarına ulaşmak isterseniz Yönetim Danışmanlığı sayfamız ilginizi çekecektir.

Proje yönetimi, sınırlı bir zaman çizelgesi ve bütçe ile sınırlı nihai çıktılara sahiptir. Projeler basitten karmaşığa kadar değişebilir ve bir veya yüz kişi tarafından yönetilebilir. Projeler genellikle bir yönetici tarafından tanımlanır ve yetkilendirilir. Yöneticilerim beklentilerini ve hedeflerini karşılamak, lojistiği yönetmek ve projeyi zamanında yürütmek ekibe kalmıştır.

Bazen son tarihler veya bir süre sınırlaması verilebilir. İyi bir proje üretkenliği için, bazı ekipler projeyi bireysel görevlere böler, böylece hesap verebilirliği yönetebilir ve ekibin güçlü yönlerinden yararlanabilirler. Dolayısıyla proje yönetimi, proje gereksinimlerini karşılamak için proje faaliyetlerine bilgi, beceri, araç ve tekniklerin uygulanmasıdır.

Proje Nedir?

Proje, birden fazla yapılacak görev aşamalarının planlandığı, yapıldığı ve tüm bu aktivitelerin belirli bir amaca ulaşmaya yönelik oluşturulduğu faaliyetler bütünüdür.

Projeler, istenen değişiklikleri organize bir şekilde ve daha düşük başarısızlık olasılığı ile yapmamıza yardımcı olur. Bir ortama istenen değişikliği kontrollü bir şekilde uygulama girişimidir. Projeleri kullanarak faaliyetlerimizi planlayabilir ve yapabiliriz.

Proje, bir tür somut veya soyut bir sonuç (benzersiz bir ürün, hizmet, fayda, rekabet avantajı vb.) üretmek için yapılan geçici, benzersiz ve aşamalı bir girişim veya çabadır. Genellikle, belirli bir süre boyunca yürütülmesi planlanan ve maliyet, kalite, performans ve diğerleri gibi belirli gereksinimler ve sınırlamalar dahilinde planlanan bir dizi birbiriyle ilişkili görevi içerir.

Örneğin, mutfak yenilemek bir projedir. Mutfağı yenilemeden önce değiştirmek istediğiniz alanları, yenilenecek kısımları, sürenizi, bütçenizi, tasarımlarınızı ve bunları uygulayabilecek ustaları belirlersiniz. Bunların hepsini iş-zaman-uygulama kapsamında bir düzene oturtarak aşama aşama ilerlersiniz ki işler birbirine girmesin ve her şey sorunsuz devam edebilsin. Burada yaptığınız şey bir planlamadır ve planın bütünü bir projedir. İlk önce eksikler ve fazlalıklar belirlenir, daha sonra tasarımlar yapılır ve devamında bütçe hesaplamaları ile süreç devam ettirilir. Ustalar ile görüşmeler yapılarak zaman planlaması da yapıldıktan sonra riskler hesaba katılır ve proje en uygun olacak şekilde oluşturulmaya başlanır.

Hesaplamalar ve uygulamaların planından sonra ustalara emanet ederek süreç takip edilir ta ki bitene kadar. Bittikten sonra proje tamamlanmış olur. Hayatınızın her alanında küçük veya büyük projelere girişirsiniz; bu projeler kimi zaman mutfaktır, kimi zaman küçük bir dolaptır, kimi zaman da kariyer hayatınızdaki bir girişimdir. Proje, amaca ulaşabilmek için planlamayı ve beraberinde odaklanmayı sağlamaktadır.

Kaynak: https://www.albertsolino.com/